2023. martie 23. joi - Emoke maine: Gábor
Programe turistice

POSIBILITĂŢI DE PROGRAME ORGANIZATE

 

PREPARAREA GULAŞULUI ÎN CEAUN

Ceaunul este una dintre cele mai vechi vase, care a fost utilizată deja de triburi de nomazi cu mii de ani în urmă. Gustul mâncărurilor preparate la foc în ceaun, în aer liber este incomparabil cu cele preparate pe plita de gătit. Prepararea mâncărurilor în ceaun poate fi legată şi cu activităţi comune ca spartul lemnelor, pregătirea materialelor de bază, la care poate participa întreaga familie sau cercul de prieteni. Asigurăm posibilităţi pentru preparat gulaş în ceaun pentru oaspeţii care sosesc în grupuri.


COACEREA TRADIŢIONALĂ A PÂINII

Prin acest program oaspeţii noştri au posibilitatea de a vedea şi de a experimenta coacerea tradiţională a pâinii. Ei pot participa la acest proces de muncă după placul lor ( fie la pregătirea focului în cuptor, fie la frământarea aluatului etc.)

 

 


PLIMBĂRI CU SANIA TRASĂ DE CAI

Cei care aleg plimbarea cu sania trasă de cai, pot să experimenteze momente de neuitat. De-a lungul plimbării de 1 sau 1,5 ore ei pot descoperi şi eterniza frumuseţile impare a peisajului acoperit cu zăpadă. Împotriva frigului şi răcelii asigurăm pături groase iar pentru buna dispoziţie oferim vin fiert.

 

 

EXCURSIE CU CĂRUŢA

Defileurile lungi, extinse între vârfuri şi trecători nu sunt surprinzători pentru cei care au mai fost la Ghimeş. Acest peisaj divers şi romantic în unele locuri este ideal pentru excursii cu căruţa. Putem să facem plimbări mai scurte sau mai lungi ascultând păsările, observând natura.


EXCURSIE DE TEREN

În zilele noastre maşinile de teren sunt din ce în ce mai cunoscute, ceea ce este datorită netăgăduit a plăcerii de condusul lor, şi datorită faptului că unele dintre ei nu cunosc imposibilul, ne duc prin munţi, văi, pe drumuri fără cărări, prin noroi fără fund, ne duc oriunde. Încercaţi şi Dvs, să aveţi o experienţă de neuitat şi Dvs şi încă alţi 3 colegi ai Dumneavoastre!

 

VIZITAREA STÂNEI ŞI GUSTARE DE CAŞCAVAL

Stâna este rezidenţa de vară a oilor şi caprelor, unde se mut ciobanii împreună cu animalele şi rămân până toamna. Animalele sunt mulse dimineaţa şi seara, din lapte ciobanii prepară caşcaval şi brânză. Caşcavalul se frământează cu sare, după ce se păstrează în ciubări de lemn până la coacere.

 

FESTIVITĂŢI- SERBĂRI POPULARE 

 ACTIVITĂŢI DE TIMP LIBER

 

PESCUITUL ÎN PÂRÂURILE MONTANE

 

Avem posibilitate de pescuitul păstrăvului numai cu viermi de ceară în pârâurile montane în zilele de sâmbătă şi duminică între 1 mai şi 15 septembrie..

PROGRAME TURISTICE
detalii
 
537153 Gyimesközéplok, Hidegség
Hargita megye, Románia,
Mobil: 0040-721.424.413
Tel.: 0040-266.339.736
E-mail: prezsmerzsolt@muhos.ro